Tuesday, 18 December 2012

Tutorial : Background for sidebar


Haii semua . Ehh , dah lama tak buat tutor kan ? So , harini nak buat tutor lahh neyh . Okey , Arni nak cakap sorry sebab Arni buat lambat tutor neyh . Sebab selama neyh Arni penat . Sampai 2 kali orang neyh tanya . Naseb baik dia tanya 2 kali jer . Kalau tak , tak tahulah .

Yang dulu punya tak dapat printscreen sebab dah lama sangat . Sidebar yang dimaksudkan tuh macam neyh :-


Berminat ? Jom buat . 

 Log in :65: Dashboard :65: Design :65: Edit html :65: Tick expand widget template

Cari perkataan 

h2 { 

Okey , lepastuh copy kod kat bawah neyh lepastuh pastekan kat bawah kod h2 {



padding:10px;
margin:10px;
 background: url(http://4.bp.blogspot.com/-FrowP3YVZgw/TwGFy_CMyBI/AAAAAAAACsY/pzs17HBqZ48/s320/unakotakturqoise.jpg);
border-left: 5px #FF8B8B solid;
border-right: 5px #FF8B8B solid;
border-top: 1px dashed #FF8B8B;
border-bottom: 1px dashed #FF8B8B;
padding: 5px;
font-size: 12px;
color:#000000;
font-family: kristen itc;
letter-spacing:1px;
text-align:center;
}


Lepastuh , preview dulu . Kalau takde Error terus save oke ?


Notakaki :-


Pink : Background sidebar korang , *kalau tak nak tukar pon takpe*

Hijau : Warna border sidebar korang , *kalau tak nak tukar pon takpe*
Aqua : Boleh tukarkan kepada solid |  Dashed | Double | Dotted , *kalau tak nak tukar pon takpe*
Merah : Size font korang , *kalau tak nak tukar pon takpe*
Biru : Jenis font korang , *kalau tak nak tukar pon takpe*






2 comments:

Hnahdy said...

erm... hana tercari2 camna nak masukkan title sidebar ke dalam kotak sidebar yee

Arni vanilla said...
This comment has been removed by the author.