Monday, 31 December 2012

Header free dan review blog : 3 pengomen terawal

10 comments:
Assalamualaikum semua . Nampaknya , Arni ada jugak buat header free neyh ekk . Tapi , tak tahu lah ada yang nak join ke tak nak . Tapi , benda neyh Arni tak buat lama sangat . Kalau dah cukup 3 orang komen baru Arni akan buat header dan review blog dia . Arni buat sekarang & tamat tepat pukul 3 : 30 esok . Tapi Arni umumkan pemenangnya tak tahu bila . Maybe esok . Sebab , nak dekat sekolah . Tak boleh banyak online . So , kalau harini dah cukup tiga komen lagi cepatlah Arni umumkan pemenangnya . Oke , syaratnya :-

Korang kena komen dekat entry neyh macam neyh :-

Doodle : *bagi url yang betul* Boleh search kat mana jerk 
Tajuk di header :
Link blog :
Animated atau tak 

Cara pemilhan pemenang

3 orang pengomen terawal

Senang jer kan ? Jom join . Sambil buat header , sambil review blog . Jom join !


Nota : Kalau korang rasa header korang dah comel , korang tak nak Arni bagi header pon boleh . Maksudnya , Arni just review blog korang & tak payah bagi header .


Sunday, 30 December 2012

Dugaan demi dugaan

2 comments:
Assalamualaikum semua . Fuhh , penat harini baru balik dari pahang semalam . Arni tak tahu lahh nak cakap apa dah , sebab Arni malas sangat nak sekolah . Tak payah sekolah , tak boleh ker ? Oke tapi Arni rasa neyh hari terakhir Arni update untuk tahun neyh . Arni mungkin akan meninggalkan blog neyh . Oke , berbalik kepada tajuk . Dugaan neyh tak datang pada Arni , tapi dekat saudara Arni . Walaupun dugaan tuh tak datang kat Arni , tapi Arni kesian tengok saudara Arni . Sebab satu persatu , keluarga dia sakit . Mulanya , suami kepada anak yang sulung *a.k.a. abang ipar*, dia accident . Kaki dia kena oprate . Bahaya jugak taw , sebab dah empat kali dia kena oprate sebab doktor asyik salah masukkan ubat . Lepas neyh , kalau dia salah masuk ubat lagi kaki dia kena potong . Kesian dia , tak tahulah macam mana doktor boleh salah masuk ubat . Lepastuh , 2 bulan kemudian mak dia pulak sakit . Sakit apa ntah . Arni tak ingat pulak . Lepastuh , ayah dia pulak sakit . Ayah dia sakit baru jer 4 hari lepas . 28.12.2012 kalau tak silap . Ayah dia sakit strok . Satu persatu sakit . Arni kesian kat dorang . Oke , just itu jer yang Arni nak share dengan korang . Oke , baii .

Friday, 28 December 2012

Habuk

8 comments:
Assalamualaikum semua . Dah berhabuk blog neyh . Dah lama tak update blog , yerlah macam mana nak update kalau sebok jer . Lagipun Arni risaukan  periksa UPKK tahun depan . Siapa dah UPKK ? Susah tak ? Dup dap dup dap jantung neyh . Aduhh , lagi brape hari jer nak sekolah . Kalau tahun lepas nak pergi sekolah bukan main tak sabar lagi . Tapi tahun neyh , takde mood langsung nak sekolah . Rasanya macam demam dah , sebab banyak main hujan . Hope sangat tak demam lahh . Walaupon Arni tahu , kalau demam tak payah pergi sekolah kan ? Yerlah , nanti pelik pula orang tengok baru hari pertama , dah tak hadir . Masa akhir tahun , boleh lahh . Hehe , lagipun Arni takut siapa guru kelas Arni tahun depan . Hope sangat , cikgu yang baik . Tak nak cikgu yang garang . Nampaknya , dalam 2 tahun Arni tak berblog lahh . Yerlah , tahun depan UPKK , tahun 2014 nanti UPSRA pula . Kena fokus lahh neyh . Selamat Tinggal blog yg tercinta . Jaga diri baik2 taw . Hehe , bye semua . Assalamualaikum . ^o^

Thursday, 27 December 2012

Review blog : Follower ke 300

2 comments:


Assalamualaikum semua . Mood harini memanglah bosan . Sebab lagi berapa hari jer nak sekolah . Aduhh , malas betul . Harini , Arni nak review some blog neyh . Tapi , sebelum tuh Arni nak bagitahu satu perkara kat korang . Masa sekolah nanti , Arni dah jarang bukak blog k . FB pon jarang , sebab kena fokus dekat peperiksaan UPKK . Oke ,  sekarang neyh . Arni nak review blog neyh . Blog dia neyh cantik sangat . Warna pink pula tuh . Wahh , suka warna pink . Hehe , nama owner blog ini Shasha . Orang panggil Afii , Fyy atau Effy . Nama blognya pula Heart Of Shasha . Lahir pada 8 September .Umurnya 20 tahun 2013 . Jom kita ke blog Shasha neyh .Kalau korang tengok blog dia mesti cantik , sebab pink jer . Nak pergi blog dia ? Just tekan header kat atas tuh . Oke , semoga korang suka . Jangan lupa follow sekali taw .

Wednesday, 19 December 2012

Seronok .

15 comments:
Harini  gembira sangat . Haha , bukan harini jer . Setiap hari Arni cakap gembira . Haha , kekadang sedih , kekadang gembira . Harini gembira sebab , Liyana dah berbaik dengan Arni . Dia kata dia nak jadi kawan Arni macam dulu . Then , dia kata sebab masalah dia dah selesai . Arni tanya , apa masalah dia . Dia kata tak boleh bagitahu , tapi takpe . Arni tak kesah , mungkin masalahnya tak dapat dikongsi . Oke , tapi gembira jugak dapat jadi kawan balik , walaupun Arni tak tahu apa punca pergaduhan ini . Walaupun gembira , ada jugak rasa sedih . Sebab ayah Ustazah Putri dah meninggal . Arni harap Ustazah Tabah , Allah tidak akan memberi ujian lebih dari kemampuan hambanya . Harap ustazah bersabar. 

Tuesday, 18 December 2012

Tutorial : Background for sidebar

2 comments:

Haii semua . Ehh , dah lama tak buat tutor kan ? So , harini nak buat tutor lahh neyh . Okey , Arni nak cakap sorry sebab Arni buat lambat tutor neyh . Sebab selama neyh Arni penat . Sampai 2 kali orang neyh tanya . Naseb baik dia tanya 2 kali jer . Kalau tak , tak tahulah .

Yang dulu punya tak dapat printscreen sebab dah lama sangat . Sidebar yang dimaksudkan tuh macam neyh :-


Berminat ? Jom buat . 

 Log in :65: Dashboard :65: Design :65: Edit html :65: Tick expand widget template

Cari perkataan 

h2 { 

Okey , lepastuh copy kod kat bawah neyh lepastuh pastekan kat bawah kod h2 {



padding:10px;
margin:10px;
 background: url(http://4.bp.blogspot.com/-FrowP3YVZgw/TwGFy_CMyBI/AAAAAAAACsY/pzs17HBqZ48/s320/unakotakturqoise.jpg);
border-left: 5px #FF8B8B solid;
border-right: 5px #FF8B8B solid;
border-top: 1px dashed #FF8B8B;
border-bottom: 1px dashed #FF8B8B;
padding: 5px;
font-size: 12px;
color:#000000;
font-family: kristen itc;
letter-spacing:1px;
text-align:center;
}


Lepastuh , preview dulu . Kalau takde Error terus save oke ?


Notakaki :-


Pink : Background sidebar korang , *kalau tak nak tukar pon takpe*

Hijau : Warna border sidebar korang , *kalau tak nak tukar pon takpe*
Aqua : Boleh tukarkan kepada solid |  Dashed | Double | Dotted , *kalau tak nak tukar pon takpe*
Merah : Size font korang , *kalau tak nak tukar pon takpe*
Biru : Jenis font korang , *kalau tak nak tukar pon takpe*






Review Blog : Follower ke 200

4 comments:
Salam korang . Akhirnya , follower dah jadi 200 jugak . *bangga*. Haha , Bagi korang siket jer tuh , tapi bagi Arni dah cukup ramai dah tuh . So , disebabkan bangga follower jadi 200 , Arni pon nak reviewlahh Follower yg ke 200 .

Okey , Blog dia neyh memanglah cantik . Suka sangat , nama blog dia "Simple Of Me" Entry dia , memang best . Suka baca . Blog dia tak bosan , blog dia best jerr . Nama dia Arni tak tahu , sebab dia tak tulis hehe . *Dia tak tulis ke Arni yg tak nampak* Okey , yang neyh blog dia :- Blog yang kemas

Jangan lupa singgah blog dia taw . Haha , okeylah . Dah review blog dia , So , Arni nak sambung blogwalking k .

Sunday, 16 December 2012

Surprise !

2 comments:

Ehh , Salam semua ^^ . Harini , baru dapat update pasal Surprise yg haritu punya tu . Itu pun sebab ada orang tanya . Hehe , Thanks sapa yg tanya tuh ^^


Hehe , sebab dia tanya Arni jawablah yer . Okey , Masa hari Selasa tuh , Kitaorang pergi Wonderland dekat I - City . Taman tema air lahh kan , lagipun tempat tuh baru jer bukak . So , kitaorang pun nak merasa lahh kan . Kanak - kanak RM 35 & Dewasa RM 40 . Tapi , rasa macam bosan pulakk kat sana . Sebab Arni neyh pendek sangatlahh . Haha , banyak mainan tak lepas . Tapi yg gelongsor panjang tuh lepaslah .-.-" . Yang biasa ada dekat mana - mana taman tema air tuh , tahu kann ? Tak tahu sudahh . Lagipun , masa tuh Hujan tpi tak lebat sangat .Hehe , Dekat sana kitaorang tak bawak camera . Lagipun , Arni bukannya suka bergambar . Kalau bawak kamera pon Arni tak bergambar . Jadi baik tak payah bawak kan ?

Haha , yang neyh memang Arni tak lepas . Kalau lepas pon Arni tak nak nak , Kalau korang tengok betul - betul , seram gila nak naik . Takut >.<


Haha , yang neyh seronok jugakk . Tapi macam budak sangat . Nanti orang kata aku cam budak kang



Yang neyh pulak , macam pantai . Sekejap ada ombak , sekejap takde ombak



Gambar tuh , dapat dari Google jer yer . Tapi tuh memang dekat wonderland . Lepas balik tuh , ayah ajak pergi makan stemboat. Best lahh  .Haha , bukan tuh jer . Hari khamis tuh pon kitaorang pergi PortDickson . Tapi , tak rancang ponn . Masa hari Rabu tuh , ayah kata nak pergi pantai sebab nak ambik pasir . Yerlahh , aku kan bela hamster . Selalunya , hamster tuh suka pasir untuk buat mandi ke or bla bla bla , Malas nak cerita pasal hamster . Lepastuh , tetiba masa pagi tuh  ayah aku suruh mandi & siap . Aku dah lah ngantuk tidur pukul 1 masa tuh . Selalunya , lepas subuh tidur balik , kekadang tak . *teruk betul kan* . Haha , lepastuh , aku tak tahulah ayah aku nak bawak pergi mana , Rupanya port dikcson . Haha , kitaorang siap buat BBQ lagi aww . Lepas mandi naik makan , lepastuh sambung mandi balik . Haha , lepastuh tanam adik aku dengan pasir . Padan muka dia . Yaww ~ Masa balik tuh , kitaorang mandi hujan . Haha , hujan lebat gila.
Lepastuh , pergi kedai mamak . Semata - mata nk tengok bola -.-" . Malaysia Vs Thaland . Sebab kalau balik rumah tak sempat , Tulahh keluarga aku memang tergilakan bolaa ~ Haha , sampai situ jerlah nak update . Tangan Arni punyalah penat tahu !


Thursday, 13 December 2012

Harimau Malaya vs Gajah Perang

12 comments:

Wahh . Memang bengang betul Arni tengok bola tadi . Arni bukannyalah nak marah Malaysia or sesiapa , Tapi tak tahulah apa yang membuat geram . Sebenarnya , bukan tak tahu . Tapi banyak sangat kalau nak ceritakan one by one . Oke , tetapi tetap nak cerita jugakk . Macam neyh ceritanya , Korang perasan tak yang padang Thailand tuh buruk gila ? Tuh , Arni tak kesah sangat . Yang penting boleh main bola . Okey , bila main jer Arni tengok pemain Thailand tuh macam asyik buat jatuh jerk . Dia saje ke ? Arni pon tak tahu . Lepastuh , tetiba Fadli Shas kena kad merah . Asal ? Bukan salah dia kan !  Itulah , yg paling aku geram . Pengadil tuh berat sebelah lar . Oke , takpelah . Biarlah Thailand tuh menang . Dia menang dengan cara kotor . Tak nak taip panjang , dah pukul satu . Ngantuk gila weyh ! 

Monday, 10 December 2012

Selamat tinggal

9 comments:

Selamat tinggal korang . *ceyh macam pergi lama* Arni nak pergi satu tempat neyh sebab Arni periksa no.3 . Arni pon tak tahu nak pergi mana . Mak kata surprise . So , tunggu jelah . Doakan Arni selamat yer . Bye semua :)

Sunday, 9 December 2012

Yeah ! Syoknya .

6 comments:

Wahh ! Seronoknya . Tak sabarnya nak tunggu hari selasa . Btw , sorry Arni tak boleh bagitahu hari neyh kenapa happy semacam . Best sangat . Sesiapa suka durian ? Ehh , jomlah datang rumah Arni , bnyk durian . Tapi , sebenarnya masa taip post neyh sedih sangat . Sebab dah putus kawan dengan kawan yg paling baik . Arni  tak tahu kenapa kitaorang bergaduh . Arni taknak mengumpat panjang dah k. kbye . Hari neyh ak tahu nak taip ape k . So , taip neyh pon cukup lahh kan ? Hehe

Saturday, 8 December 2012

Freebies : Header part 6

2 comments:

Holaa . Hari neyh , Arni nak bagi freebies header lagi . Excited sangat nak buat coz , computer dah elok . Ermm , doodle dalam header neyh , Mish Apple punya taw . Arni buat header tuh jerk . So , Arni nak bagi korang . Buat pukul 1 pagi oke ?













Tak boleh

No comments:
Herm , aduh . Asal komputer aku neyh ? Ceyh , mcm komputer aku lakk . Padahal kongsi -.-' . Oke , apasal dengan komputer "keluarga aku" neyh ? Asal rosak ? Bukan lah rosak sngt , dia macam keluar benda apa ntah , dia tulis "windows exploral has stopped working" lepastuh , aku tekan cancel , lepastuh dia keluar "windows exploral restarting" setiap minit dia keluar macam tuh , so kalau aku sabar dia berkurang lah sedikit demi sedikit . Nasib baik aku tak mengamuk . Nak uptade pon dah susah . So , buat masa neyh aku tak singgah blog sesiapa . Cuma , chek massage . Tapi masa neyh memang tak boleh balas . Sorry yerk . Kalau ada sesiapa boleh tolong , hantarlah massage ke , comment kat sini ker . Please tolong ! T_T

Friday, 7 December 2012

Freebies : Header part 5

No comments:
Yeahh ! Dapat buat header lagi . Harini boleh lagi buat header . Sebenarnya buzy . Tapi mintak peluang untuk dilepaskan . Huh , penat gila coz mak suruh ulangkaji untuk tahun depan . Maklumlah tahun depan UPKK . Tpi sekolah kembangsaan pon kene ulangkaji sebab haritu merosot -.-" . Aduhh . Habis aku macam neyh . Hehe , tapi join GA setakat neyh memang tak boleh . Kang ada pulak yang kata :

Eleh , buat header yang berjam - jam tuh boleh pulak , join GA yg 10 minit neyh pon tak boleh ..

Okey Arni mintak maaf sesangat sebab kebelakangan neyh ramai orang tag Arni >.< . Arni mintak maaf . Bukannya tak nak join . Tapi ada sebab kenapa Arni buat mcm tuh . Arni dah lah teringin nak join segmen .
Ehh . Membebel panjang pulak aku neyh .Headernya bila nak dikasi . Hehe . Okey ambiklah neyh :) . Buat sendiri taww ! *ceyh , tunjuk bagus -.-"*










Thursday, 6 December 2012

Freebies : Header part 4

No comments:
Hello semua ! Harini , nak bagi lagi header . Tapi , siket jer . Cuma empat yaww . Hehe , kalau korang nak , just ambik . Tapi kalau korang baik , komen sekali yerp ? Hehe , bukan maksud Arni orang yang tak komen tuh tak baik . Just kurang baik jer . *guna bahasa sopan yerk*. Oke , mbiklah ^_^ . Oh yee . Arni ada kata nak ajar korang buat header transparent hanya guna photoscape kan ? Harini , tak jadik laa . Sebab , tadi dah printscreen dah semua gambar tuh , tapi lupa nak save -.- ' So , hari Isnin minggu depan k ? InsyaAllah :)