Saturday, 29 June 2013

Giveaway Cahaya Ramadhan

2 comments:
Hehe , hadiah yang menarik di hati ialah :

  • Top up 5 ringgit yang disponsor oleh Alja
  • Top up 5 ringgit yang disponsor oleh A'in She'da
Arni dah ikut semua syarat tapi Arni tak dapat nak like page Blog Erry . Sebab bila Arni tekan page dia keluar Home . Arni tak menipu . Lepastu , Arni tanya tuannya . Bila , tekan pun keluar homee . :/



Memang betul takde kotak itu . Tengok niy . Hope akak , masih terima saya dan tak batalkan penyertaan saya :)


Budak comel :-

1 , 2



Penyerahan doodle untuk segmen doodle free by Arni

4 comments:

Hi , hoi , hey , holla and Assalamualaikum semua :) . Okey , hariniy Arni nak bagi doodle kat semua orang yang join segmen Arni niy . Walaupun , tak semeriah mana kann . Hihi , sorry kalau doodle niy buruk :) . Actually ada lagi dua orang . Tapi , Arni tak pasti dia orang nak warna apa . So , sekarang tengah tungggu lagi . :3

Ain Nadia


http://i.imgur.com/YaDSPwZ.png


http://i.imgur.com/7pkxQFt.png



http://i.imgur.com/VnBJXjB.png


http://i.imgur.com/R6eVW0u.png






Segmen Free doodle by Arni

8 comments:
TAMAT
Assalamualaikum semua ! Okey , harini nak buat segmen doodle free untuk korang semua . Doodle buruk jerlahh :) . Hihi , Arni mana pandai lukis doodle . Okeyy , Arni target 5 orang jer yang join . Tak kesah pon kalau tak meriahh . Jomlah join ehh :)
Syarat - syarat . 
  1.  Follow blog Arni .* Wajib
  2. Follow twitter Arni *Sunat , tapi kalau baik follow lahh :)
  3. Bagi yang buat entry , korang letak banner itu , dan backlinkan ke sini ,
  4. Tak perlu buat entry . Tapi kalau rajin sangat buatlahh
  5. Nyatakan Warna tudung pada doodle  
Haa , senang jer kan ? Jadi , jom lah join!

Friday, 28 June 2013

Segment: Doodle-Buster by Nanie

4 comments:
  •  awning tudung : Hitam
  •  tudung : #FFA9DD
  •  baju : #FF7FCC
  •  kasut : Hitam
  •  nama korang : Arni


Budak comel :
1 , 2 , 3 , 4 , 5


Special Giveaway by Mya Farisha

2 comments:
special giveaway by Mya Farisha

Special Giveaway by Mya Farisha bermula !
Bermula 29 Jun hingga 21 Julai 2013.
Klik banner untuk sertai.

Love Segmen by Farra & Anis

2 comments:


*klik banner kalau nak join!

First Giveaway By Arysha

No comments:

Mini Segmen by Sabrina SA

No comments:


*klik banner for join us .

Segmen Simple Topup

No comments:




*click banner for join us*
Hadiah
* Topup RM3 untuk 3 pemenang *
Pemilihan Pemenang
* 100% => Random.org *

"Giveaway by Anis and Sufiah"

2 comments:
Assalamualaikum semua . Join segmen lagi . Hehe , hariniy join segmen yang sangat best . Hihi . Okey hadiah yang berkenan dihati ?

Hehe , topup RM 10 dan notebook rilakkuma :)
1. Mesti Ada Blog
 2. Warganegara Malaysia atau mempunyai alamat tetap di Malaysia
 3. Wajib Follow sume peraturan yang ditetapkan *Gagal mengikut salah satu syarat, penyertaan dibatalkan*
 4. Terbuka Kepada lelaki dan perempuan . pondan kenot kot. sebab pengajur cakap taklayak! haha

Cara untuk join

1. Wajib follow blog, like page, follow twitter dan klik iklan sponser *sila jujur *
2. Buat Satu entry bertajuk " Giveaway by Anis and Sufiah "
3. Copy Banner dan backlinkkan ke blog Anis ataupun blog Sufiah
4. Sila Tinggalkan Link entry diruang komen blog Anis aje yer


Pemilihan Pemenang Berdasarkan :
  
Top Reffel x 1 
Entri Kreatif x 2 
Cabutan Bertuah

Facebook : Tekan sini

Rakan comel :

1 , 2

Thursday, 27 June 2013

Review blog : follow 700

No comments:

Assalamualaikum semua :) . Nampak tak gambar dekat atas ? Hahah , dah lama tak review blog . Follower 600  and 666 tak sempat nak review and Arni tak tahu link blog diaorang . Okeyy . Lets review! Okey , nama dia Arni tak tahu . Hehe , maybe ninie nama pangilan dia . Blog comel , cuma widget terlalu banyak . Blog niy banyak hasil kraf tangan . Comel belaka taw ! Hihi , korang follow lah blog dia :) 



Tuesday, 25 June 2013

Blog bertukar wajah

No comments:
Assalamualaikum semua :) . Seperti yang korang nampak blog Arni dah bertukar wajah . So , apa pendapat korang cantik tak ? Haha , okey jangan nak menggedik . Sekarang Arni guna template denim . Template dari student kecik . Comel jer kan ? Hehe , Arni sempat printscreen blog yang dulu . Tapi yang lama-lama takdelahh :) . Haha , macam ada orang nak tengok aje kan ? 




Hehe , tak banyak beza sangat ponn :)

Monday, 24 June 2013

1st Mini Giveaway by Mazni & Intan

3 comments:

segmen upkan follower by ISHA

4 comments:

 photo 9de8f175-679b-4056-b5e9-7756f043643d_zpsa260d12c.jpg

Magsa comel :-

1 , 2 , 3

Semua Sekolah Di KL, Putrajaya, Selangor Dibuka Semula Esok

No comments:

KUALA LUMPUR: Semua sekolah di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya serta Selangor yang diarah tutup hari ini berikutan keadaan jerebu teruk, akan dibuka semula esok kecuali di Pelabuhan Klang.

Timbalan Ketua Pengarah Pendidikan (Sektor Operasi Pendidikan) Datuk Sufaat Tumin berkata semua sekolah itu dibenarkan beroperasi semula esok apabila Indeks Pencemaran Udara (IPU) terus menunjukkan perkembangan positif. 

Setakat jam 5 petang tadi, IPU di Cheras dan Batu Muda, Kuala Lumpur masing-masing menunjukkan bacaan 168 dan 189 manakala IPU di Putrajaya merekodkan 156. 

"Sekolah di Pelabuhan Klang pula masih diarah tutup apabila mencatat IPU tahap bahaya iaitu 319," katanya ketika dihubungi Bernama.

Bacaan IPU antara 0 dan 50 dikategorikan baik, 51 hingga 100 (sederhana), 101 ke 200 (tidak sihat), 201 hingga 300 (sangat tidak sihat) dan 300 ke atas sebagai berbahaya.

Sufaat berkata semua sekolah yang terlibat dengan penutupan sementara akibat jerebu itu perlu mengadakan kelas ganti dan ia akan ditentukan oleh Pengarah Pendidikan Negeri masing-masing. - Bernama

sumber : http://www.hmetro.com.my

p/s : Alaa , tengah syok niy tetiba dah tukar . Btw , Arni memang tak pergi sekolah kot .. cause pengumuman niy dibuat last minute . Jadi mesti ramai yang tak datang . Maybe sekolah akan dibuka seperti biasa pada hari Rabu .

Simple But Awesome Giveaway! By NabilaMedan

No comments:

Giveaway Terbaru Daripada NabilaMedan!!
Tamat Pada 1 Julai 2013
(Tekan Banner Untuk Sertai!)


Segmen Review Blog By Misha

4 comments:

Esok cuti ?

No comments:

Assalamualaikum semua ! Arni ada satu pengumuman . Entry kali ini agak pendek sebab Arni just nak kata esok cuti  . Ada kat TV 1 tadi . Esok semua sekolah di melaka,kuala lumpur,putrajaya dan selangor cuti lagi. Berita from tv1 tadi  Harap maklum .. Okey , bye

Giveaway : Like & Menang

No comments:

Big Giveaway by Alyaa Najlaa

2 comments:

KLIK BANNER TO JOIN !!!

Big Giveaway ini dianjurkan oleh Alyaa Najlaa  dan disponsor oleh Kecik , Arif , Areena , Fauzi , Farahin ,
Firzanah , Hafiz , Erry , Atiqa , Husna , Nadia , NK , Myra , Syara , Zahirah , Eymaysyah

Mega Giveaway by Ina

No comments:
Hai assalamualaikum ,


Mega giveaway by Ina disponsor oleh Sabrina SA , Fatin Diana , Anis  , Areena  , Isamuddin Isa , Adam Faiz  , Aqma's Craft  , Irah  , Eyra  , Farizah Bubu  dan Keymee  .