Friday, 7 June 2013

Sinopsis novel aku mahu ke new york 1

Assalamualaikum ! Hihi , harini Arni nak kongsikan sinopsis salah satu dari buku Ain Maisarah . Buku niy dah lama , cuma Arni yang ketinggalan . Hehe , takpe . Biar lambat asal selamat . Ehh ? *sesat* . Hihi , tapi yang ini yang 1 punya bukan 2 ye . Hehe , sebelum tuh Arni nak sharekan macam mana bentuk buku niy . Yang dah tahu takpe . Yang tak tahu jom tengok . 
Yang niy cover pertama punya *Arni rasalah*
Yang niy pulak yang kedua :-
Yang niy ketiga :-

Wow . Sampai tiga cover sekali . Btw , ada yang terbaru taw . Bukan cover baru tapi bahasa baru . Sekarang dah ada english punya .


Siapa yang tak suka Bahasa Melayu boleh yang back English punya. Okey berbalik pada cerita * jauh bercerita* Sinopsis aku mahu ke new york 1 . New York 2 tak beli lagilahh , hehe . 

Sinopsisnya :-

"Kami terdengar perbualan cikgu berkenaan program pertukaran pelajar ." Nana bercerita.
"Program pertukaran pelajar ? Ke mana ?" Shasha tidak sabar mahu tahu informasi seterusnya .
Sazzy dan Nana tersengih sama lebar . " New York! "
Semua yang mendengar tercengang . "Biar betul ?"
"Betul ! Tidak tipu ! " Nana bersungguh-sungguh meyakinkan
"Ini memang cerita betul . Bukan rekaan !
"Peluang ke New York selama sebulan !"
Berada di New York sebulan ?
Oh , glamornya!Seronoknya!Hebatnya!Bahagianya!
"Girls, inilah peluang kita cuti bersama!
Tujuh The Wannababes di luar negara... tentu seronok !"
Serentak tujuh gadis melompat riang ria.

The Wannababes , Kumpulan paling popular di sri bangsar sudah tidak sabar-sabar mahu menjejakkan kaki ke Kota New York .Segala persiapan diatur rapi.Masing-masing menjangkakan pengalaman penuh gembira lagi bahagia. Namun tanpa diduga , sesuatu di luar jangkaan berlaku pada mereka .

p/s : Fuhh penatnya taip entry panjang2